Gruja Petrol

''Super Bakino Pozorištance'' u Banatskom Dvoru

U Banatskom Dvoru nakon više od 30 godina počelo je sa radom "Super Bakino Pozorištance", u kome učestvuju deca od 7 do 14 godina koja žele da recituju, pevaju, da se ludiraju i da nauče osnove glume i tako postanu pravi mali glumci da se uključe u stvaranju pozorištanceta.

Začetnik ovakve ideje rada sa decom je učitelj Lajoš Nerer koji je pravio lutkarsko pozorište "Guliver" 60,70,80-tih godina gde su deca išla na takmičenja, vodio je i KUD, a imao je i muzički hor nastavila je Mira Ivančević 80-tih pa sve do rata preko rada KUD-a.

Od početka 2024. godine Slađana Biljman, Super baka je nastavila rad sa decom. Napravila je serijal od 32 epizode Super Bake koja je naišla na fenomenalan odziv i kod dece i i kod odraslih !

"Bavim se glumom otkada znam za sebe, vodila sam u svojoj školi bezbroj dramskih klubova i sa decom napravavila isto toliko predstava ! U Banatski Dvor sam došla pre dvadeset godina , nikada se nisam osećala kao "dođoš" pa mi je ideja bila da se nekako odužim za divnu i pozitivnu energiju koju osećam svih ovih godina .. KAKO ?? Tako što sa decom radim ono što najbolje znam i beskrajno volim a to je GLUMA !"

"Super Bakino Pozorištance" od januara pohađaju ne samo deca iz Dvora već i iz Itebeja , Žitišta i Česterega.

U nedelju 16. juna u Banatskom Dvoru je premijera nove predstava se zove "Potraga za Super dekom " koja počinje u 11 sati u Domu kulture Banatski Dvor.

Comments powered by CComment