Gruja Petrol

Prava riznica zanimljivih aktivnosti za mališane vrtića

Maj mesec, je za mališane Predškolske ustanove "Desanka Maksimović" iz Žitišta bio prava riznica zanimljivih aktivnosti.

Paralelno sa redovnim istraživanjima u okviru projekata,  period od 13-17. maja 2024.  godine je bio posvećen čuvenoj pesnikinji Desanki Maksimović, po kojoj Ustanova i nosi ime. U toku ove nedelje otvorena je izložba dečijih likovnih radova inspirisana njenim likom i delom.

Roditelji i deca su imali prilike da kvalitetno provedu zajedničko vreme na radionicama "Desankin prolećni šešir".  Produkte sa ove radionice deca su predstavljala već narednog dana na defileu kroz svoje mesto. Defile je održan u svih 11 naseljenih mesta u kojima saobraća naša Predškolska ustanova. Najmlađi naši polaznici uživali su u mjuziklu "Medvedova ženidba" u izvedbi njihovih vaspitača.

Učešće na RTS  krosu bio je podsticaj i motiv da se  jedan ceo dan posveti sportu i važnosti sportskih aktivnosti.  

Tokom ovog meseca realizovan je i jednodnevni izlet na Palić, a najveći utisak na mališane ostavila poseta Zoo vrtu.

Mališani iz Ravnog Topolovca su, tradicionalnim igrama, uveličali svečanost povodom obeležavanja Dana osnovne škole "Aleksa Šantić".

Ovo nije kraj, zadnji dan ovog meseca rezervisan je za bazar, koji će biti prodajnog karaktera i realizovaće se u svim mestima naše opštine.

Comments powered by CComment