Gruja Petrol

Završena manifestacija Dani sela i crkvena slava - Buč u Tordi

Uz bogat kulturni, sportski i zabavni program u Tordi je završena tradicionalna manifestacija slava sela – buč, koja je trajala od 16-og do 19-og maja.

Manifestacija je počela svečanom liturgijom u crkvi Svetog Ivana Nepomuka koju je vodio otac Tamaš Maša sa sveštenstvom Zrenjaninske biskupije. Mladi su u petak organizovali u obnovljenoj Sali Doma omladine disko veče uz raznovrsni i bogat muzički program koji su im priredili DJ WRIGHT i DJ DUDAŠ .

U subotu na programu je bilo takmičenje u sportskom ribolovu gde je bilo 15 učesnika. Najbolji su bili u svojim sektorima Borbelj Norbert, Sabo Dominik i Kovač Ivan.

 

Zatim su delegacije položili vence na spomenike palim borcima i na spomen ploče istaknutim torđanima. U Domu kulture je organizovana izložba slika – retrospektiva u čast poznatog slikara Ištvana Feješa koju je otvorio Đerđ Lazar.

Pre otvaranja manifestacije u Sportskom centru goste, takmičare i prisutne građane pozdravio je Janoš Dobai predsednik Mesne zajednice a manifestaciju je otvorio Jožef Kerekeš državni sekretar a Ministarstvu finansija republike Srbije. U programu su učestvovali Ervin Palatinuš muzičar iz Mužlje, rok grupe ABANDA iz Kule i PLAYBOYS iz Novog Bečeja i pevačica Emilija Gut iz Banatskog Dvora, a u večernjem delu programa veliki koncert je održala grupa 4S STREET iz Mađarske . U takmičenju u kuvanju tradicionalnog pilećeg paprikaša učestvovalo je 39 ekipa iz Vojvodine, Rumunije i Mađarske. Svaki učesnik je dobio prigodan poklon. Posebnu nagradu stručnog žirija je dobio Ervin Penko iz Torde a najbolji pileći paprikaš je pripremila ekipa Novak Slavoljuba.

Na radost meštana, gostiju i dece u subotu i nedelju se održao celodnevni vašar i luna park.

Comments powered by CComment