Gruja Petrol

Sjajnim nastupima KUD-ova završen 26. Spomenar

U subotu 30. marta u Žitištu u Domu kulture održano završno veče tradicionalne 26. manifestacije „Spomenar“ na kojoj su učestvovali, pored domaćina Kulturno-umetničkog društva „Milan Mića Sučević“ i gosti iz Jaše Tomić, Jelašnice, Zrenjanina, kao i gosti iz Mađarske i Rumunije što ovom događaju daje i međunarodni karakter.

 Na samom početku završne večeri Susreta veterana folklora Srbije „Spomenar“ razgovarali smo sa Mitrom Šarencom, direktorom Turističke organizacije opštine Žitište:  „Mogu da kažem da smo zaista zadovoljni ovogodišnjim „Spomenarom“, sve što smo planirali, sve čemu smo se nadali mislim da smo ispunili i mi kao organizatori smo veoma zadovoljni i ponosni večeras“, rekao je Šarenac na samom početku.

„Prvi put ove godine smo izmestili dešavanja i na druge dve lokacije i najpre smo bili skeptični, menjati nešto posle 26 godina bilo je zaista hrabro i pokazalo se kao odlična ideja. Druga mesta su srdačno dočekala ovaj festival i pokazali se kao pravi domaćini i mislim da ćemo u tom pravcu nastaviti i narednih godina da radimo i nastaviti ovogodišnju tradiciju,“ nastavio je Mitar.

Foto: volimzrenjanin.com

Comments powered by CComment