Gruja Petrol

Monodrama ''Muzej živih ljudi'' u Žitištu

U organizaciji Biblioteke "Branko Radičević u četvrtak je u Žitištu odigrana monodrama pod nazivom "Muzej živih ljudi", po tekstu Dragoljuba Jovanovića koju je izvanredno interpretirao Jovica Jašin.
 
Ova emotivna priča donosi upečatljivu sliku o životu generaštabnog oficira.
 
 
Priča monodrame zaronila je u život oficira, koji je bio jedan od učesnika puča 27. marta 1941. godine, zatim zarobljen tokom rata, da bi nakon toga postao visoki oficir Jugoslovenske armije od 1945. godine. On je takođe bio vojni ekspert i nastavnik u armijskim učilištima. Kroz Jašinovu interpretaciju, publika je imala priliku da se upusti u priču o preživljavanju oficira kao ratnog zarobljenika, kao i o teškim trenucima koje je doživeo tokom golootočkog zatočeništva, suočavajući se sa nemilosrdnom psihičkom i fizičkom torturom.
 
 
Ono što čini ovu monodramu posebnom jeste autentičnost priča koje su deo Jašinovog izvođenja. Gledaoci nisu mogli ostati ravnodušni pred prikazom zla koje je prohujalo, ostavljajući dubok trag ne samo na ljudskim telima, već i na dušama. Jovica Jašin je svojom izuzetnom interpretacijom uspeo da dočara suštinu tih teških iskustava, ostavljajući snažan utisak na sve prisutne.
 
 

Comments powered by CComment