Gruja Petrol

Pošumljavanje Hetina: Zajednički napor za očuvanje prirode

Lovačko društvo "Srndać" iz Hetina dobilo je donaciju od JP "Vojvodina šume" koja se sastoji od 500 sadnica bagrema i 200 sadnica topole. Ove sadnice su uspešno zasađene na površini od dva hektara, koju je ustupila Zemljoradnička zadruga "Budućnost" iz Hetina.
 
 
Predsednik LD "Srndać", Stanko Vukašinović, istakao je značaj ove donacije naglašavajući važnost sadnje drveća" područje Banata karakteriše izrazito niska stopa pošumljenosti, pa će ova inicijativa imati dvostruki značaj, ne samo za lokalnu zajednicu već i za očuvanje životinjskog sveta. Pošumljavanje ovih područja doprinosi stvaranju novog staništa i obnavljanju ekosistema, pružajući dom i hranu raznolikim biljnim i životinjskim vrstama. Ova akcija ima dugoročne pozitivne efekte na biodiverzitet i održivost prirodnog okruženja".
 
 
Predsednik Vukašinović je ispred lovaca Hetina izrazio zahvalnost direktoru Zadruge, Vladimiru Stojkoviću, Državnom sekretaru Jožefu Kerekešu, kao i JP "Vojvodina šume" na njihovoj podršci u pošumljavanju atara Hetina.
 

Comments powered by CComment