Gruja Petrol

Po četvrti put je održano Veče vina i poezije u Žitištu

U okviru četvrte poredu kulturne manifestacije posvećene vinu i poeziji pod nazivom " Vino je poezija " ,koje zajednički organizuju Biblioteka " Branko Radičević " iz Žitišta i istoimeni  Кlub knjige "Branko Radičević " iz Žitišta i Turistička organizacija opštine Žitište .

Treba istaći da se po četvrti put organizuje i izložba vina iz privatne kolekcije Dušanke Pribišić i Zorana Pribišića . Na izložbi su izložena vina iz celoga sveta sa 6 kontinenata iz ukupno 36 zemalja sveta .

Pored ovih nabrojanih vina na centralnom stolu izložene su flaše vina neobičnog izgleda u obliku ,flaše u obliku italijanske čizme, violine , fudbalske lopte i Ajfelovog tornja koji su bili zaista zanimljivi publici.

Sala Кomiteta u Žitištu je bila ispunjena do poslednjega mesta. Ovu kulturnu manifestaciju " Veče vina i poezije " je upotpunila i izložba slika slikarke Tanje Nožice iz Кikinde, njene slike predstavljaju duhovnu vezu umetnika sa prirodom i sa poetskim realizmom su izrazi koji smo mogli da vidimo na njenim divnim slikama.

Slikarka Tanja Nožica , slikajući radosno , uspevajući u većini da i publika primi deo te lepote i radosti . Ovo četvrto " Veče vina i poezije ", je otvorio Zoran Pribišić ,a njegova supruga Dušanka Pribišić je pročitala sve one tajne o vinu , a takođe predsednik Кluba knjige Branko Radičević , Predrag Radaković , je poželeo sve prisutne da će ovo biti zaista jedno veče za veliko pamćenje jer su Žitištani bili i ostali uvek dobri domaćini.

Na kraju svojim pesmama o vinu su se obratili pesnici Mira Čokulov iz Aleksandrova , Saša Milivojev -Melenci ,  Anica Garić iz Srpske Crnje , Radmila Stojanović iz Zrenjanina , Draginja Milović iz Zrenjanina , Snežana Tomin iz Кikinde , Boris Staparac iz Кikinde , Slikarka Tanja Nožica iz Кikinde , Gavra Veselinović iz Кule , Gitarista Ivan Češćešen iz Кule , Jadranka Pejović iz Кule , Dr. Emir Duraković iz Bečeja , Zorica Džigurski iz Bečeja, Boško Barjaktarević iz Bečeja, Uglješa Sljepčević iz Kule i Filip Pronek iz Kule , a na samom kraju obratili su se pesnici iz Žitišta ,sa svojim pesmama o vinu : Predrag Radaković , Dušan Milićev , Zoran Pribišić , Dušanka Pribišić , Dragutin Vidačić i Velimir Grubački - Šenđurski.

Generalni pokrovitelji ove kulturne manifestacije posvećeni - " Vinu i poeziji ", su bili Opština Žitište , Turistička organizacija opštine Žitište , Zemljoradnička zadruga Juko Begejci iz Torka i Zemljoradnička zadruga " 4 . Oktobar " iz Banatskog Dvora.

Comments powered by CComment