Gruja Petrol

Festival dečijeg stvaralaštva ''Znam i ja'' u Česteregu

Turistička organizacija opštine Žitište je i ove godine, trinaesti put za redom, organizovala manifestaciju "...Znam i ja..." u saradnji sa Predškolskom ustanovom i svim Osnovnim školama sa teritorije opštine Žitište.

Manifestacija je održana 8. novembra kada se obeležava i Dan prosvetnih radnika u Srbiji. Predstavnik MZ Čestereg Vaso Pribičević je otvorio manifestaciju a veliki dopinos u održavanju manifestacije dali su Mesna zajednica Čestereg, vrtić u Česteregu i škole iz Torde, Hetina, Torka, Banatskog Dvora, Srpskog Itebeja, Žitišta, Banatskog Karađorđeva, Ravnog Topolovca i Česterega.

Oko 160 učesnika manifestacije, dece predškolske ustanove i učenika osnovnih škola, priredili su predivan program u kome su uživali svi prisutni u punoj sali Doma kulture u Česteregu.

Na ovoj manifestaciji su izabrani i najbolji radovi na temu "Moj najdraži nastavnik". To su bile učenice Milana Stanojev, 6. razred, iz Srpskog Itebeja (srpski jezik) i Andrea Kovač, učenica 8. razreda, iz Torde (mađarski jezik).

Organizator manifestacije je na kraju programa poklonio balone i dekoraciju deci vrtića iz Česterega.

Comments powered by CComment