Gruja Petrol

15. Festival kukuruza u Tordi

Ove godine tri dana je trajao jubilarni 15. Festival kukuruza gde je na tradicionalnoj ručnoj berbi kukuruza učestvovalo više od 10-ak ekipa iz mesta iz okolnih mesta kao i iz Rumunije i Mađarske.
 
 
Festival su posetili i republički, pokrajinski i lokalni funkcioneri, a Festival su pozdravili Janoš Dobai, predsednik Saveta Mesne zajednice, Eva Farkaš, predsednica Društva Jorgovan, Elvira Kovač, potpredsednica Skupštine Srbije i SVM-a, Atila Juhas, državni sekretar, a otvorio je Robert Otot, zamenik pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.
 
 
Pored toga  organizovano je i takmičenje u kuvanju tradicionalnih jela sa učešćem preko 30-ak ekipa, takmičenje sa rakijom sa oko 50-ak uzoraka kao i takmičenje u ribolovu sa oko 20-ak učesnika.
 
 
Održani su  i koncerti i to koncert poznate rok grupe iz Mađarske, Ismeros Arcok, kao i grupa Playboys iz Novog Bečeja,,grupa Azzuro Band iz Bajše, pevačica Emilia Gut iz Banatskog Dvora kao i Ervin Palatinuš iz Mužlje. U kulturnom programu učestvovali su članovi KUD-a iz Torde, Novog Kneževca i Novog Bečeja.
 
 
 
Organizovani su i programi razna takmičenja za decu kao i pena parti uz pomoč DVD-a iz Torde.
 
 
Na Festivalu pored više stotina posetilaca bili su  prisutni i delegacije bratimljenih mesta iz Mađarske, Rumunije i Vojvodine. Festival je obogaćen defilejom odltajmera, luna parkom i vašarom.
 
 
 

Comments powered by CComment