Gruja Petrol

Neobičan susret Karađorđevčanina sa drugom iz vojske

Saobraćajni policajac iz Bijelog Polja Blažo Jeremić svakodnevno patrolira putevima u Crnoj Gori, a pre nekoliko dana je imao jedan neobičan susret. On je na radaru „uhvatio“ svog drugara iz vojske Dragana Radakovića, inače potpredsednika Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva, sa kojim je služio armiju u Beloj Crkvi pre punih 27 godina.

Nakon prijatnog iznenađenja, nekadašnji pripadnici Vojske Jugoslavije su iskoristili priliku da se ispričaju i fotografišu za uspomenu.

– Bilo je to u subotu, 12. avgusta, oko podneva. Na izlasku iz Bijelog Polja ka Dobrakovu malo sam povećao brzinu, jer sam žurio da stignem u Vlajkovac, gde je Jedinstvo gostovalo u prvom kolu Vojvođanske lige „Istok“. Uvek dobar „na nišanu“, zaustavio me je Blažo Jeremić. Na uniformi mu je pisalo ime i prezime, ali sam ga prepozno na prvi pogled. Pa, da l’ je realno da se posle toliko godina ovako sretnemo. Odmah smo se izgrlili i prisetili momenata iz vojske - prepričava ovaj neobični susret Dragan Radaković.

Davno su bili vojnički dani ali ih se Radaković i danas odlično seća.

– Davno je to bilo, u martu 1996. godine. Došao sam u kasarnu u kojoj me je baš on dočekao na prijavnici. Inače je bio klasić sa mojim kumom Aleksandrom Martinovićem zvanim Kobac, koji mu je rekao da vodi računa o meni i da me čuva. Tako je i bilo. Mnogo lepih reči bih mogao reći o tom čoveku. Pamti se i pamtiće se još dugo naše druženje u vojsci – kaže Radaković.

On dodaje da je sa Blažom bio u kontaktu, ali preko društvenih mreža. Ovo im je bio prvi lični susret nakon 27 godina.

– Kad god odem u Crnu Gore na more zastanem kad vidim patrolu da vidim da li radi Blažo. Ali, nikada pre ovoga se nismo sreli u Crnoj Gori. Bio je to dirljiv susret, obojici nam je zadrhtao glas od sreće – dodaje Dragan Radaković.

Izvor: www.zrenjaninski.com

Comments powered by CComment