Gruja Petrol

Posetili smo 3. Žitištanski vašar

Danas, poslednjeg vikenda jula, oržan je 3. “Žitištanski vašar”. Ovaj prodajno izložbeni vašarski događaj se danas održava po treći put gde se tražilo mesto za praking desetak minuta čini se da građani koji dolaze iz nekoliko okolnih mesta podržavaju ovaj vid okupljanja te da je vašar ponovo uspeo.

Obilazeći prodajne štandove na kojima se bukvalmo moglo naći sve od igle do lokomotive (ali i pojesti nešto sa roštilja i popiti hladno piće kod čuvenih Todorovića) naišli smo na Koso Mihalja jednog od domaćina ovog vašara koji je za naš portal rekao:

“Pored Turističke organizacije opštine Žitište, Mihalj i Ana Koso tj mi, takođe smo jedni od organizatora Žitištanskog vašara, trećeg po redu gde imamo oko 75 izlagača a to je moram reći nekih desetak izlagača manje nego prošli mesec i to je razumljivo jer je u otku sezona godišnjih odmora i mnogi nisu tu, ali što se tiče posetilaca kao što vidite njih danas zaista mnogo. Iako ne utičemo na to moram reći da su cene i dalje pristupačne na ovom vašaru i nadam da ćemo već sledećeg meseca ponovo imati isti broj izlagača i posetilaca kao kad smo počinjali pre 3 meseca.”

“Takođe želim da istaknem da ovaj vašar nije samo lokalnog karaktera i da posetioci ali i izlagači dolaze i van teritorije opštine Žitište pa tako danas imamo prijatelje koji su došli čak iz Sopota, imamo izlagače iz Kragujevca, Sombora, Bečeja, Kruševca, Beograda i zapravo da ne nabrajam ima ih iz svih delova Srbije.”

“Žitištanski vašar će trajati svake poslednje nedelje u mesecu ove godine ali već za sledeću godinu ćemo praviti verovatno drugačiji tip vašara gde će biti maksimalno 4 do 5 vašara u toku cele godine počevši negde od aprila ili maja meseca.

 

Ovo je kao što sam rekao treći po redu a očekuju nas do kraja godine još dva, krajem avgusta i krajem septembra.” zaključio je Mihalj Koso.

Izvor: www.volimzrenjanin.com

Comments powered by CComment