Gruja Petrol

Opštini Žitište 3 miliona dinara za izradu projekta pogona za prečišćavanje otpanih voda

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg i zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža potpisali su danas u Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu ugovor namenjen finansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju pogona za prečićavanje otpanih voda u Banatskom Karađorđevu, vredan 3 miliona dinara.

Svečanost je održana povodom završetka konkursa za dodelu bespovratnih sredstava iz budžeta APV za 2023. godinu za finansiranje i sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije u oblasti upravljanja komunalnim otpadnim vodama, na kom su sredstva dodeljena za projekte iz 12 lokalnih samouprava, u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara. Uz Žitište, sredstva su dodeljena i gradovima i opštinama Subotica, Stara Pazova, Nova Crnja, Ruma, Opovo, Sečanj, Zrenjanin, Кanjiža, Senta, Titel i Bački Petrovac.

Pokrajinski sekretar Nemanja Erceg, prilikom uručivanja ugovora, rekao je da će ovi projekti doprineti očuvanju životne sredine i povećanju kapaciteta lokalnih sredina u upravljanju otpadnim vodama.

Zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža rekao je da Opštine Žitište dobija veliku podršku od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, upravo kada su ovakvi projekti u pitanju.

Comments powered by CComment