Gruja Petrol

Meštani Banatskog Karađorđeva proslavili Vidovdan

Povodom Vidovdana, slave hrama Svetog kneza Cara Lazara u Banatskom Karađorđevu održana je Sveta liturgija uz prisustvo Episkopa Nikanora, sveštenstva i meštana Banatskog Karađorđeva. Ovom prilikom održan je i parastost svim stradalim od osnivanja sela do danas. Kumstvo od Mirka Drakulića preuzeo je Dušan Marčetić sa svojom porodicom.

Danas je otkrivena i spomen ploča prvom lekaru iz Banatskog Karađorđeva dr Andriji Hercogu i njegovom sinu dr Draganu Hercogu.

Svečanom otkrivanju spomen ploče pristvovala se ćerka dr Andrije Hercoga, Vera Vuković, unuk Nenad Vuković i unuka Iva Brajović.

Gosti mesne zajednice su bili predsednik Jevrejske zajednice grada Beograda i zamenik predsednika Jevrejskog saveza Srbije Aron Fuks kao i predsednica Jevrejske zajednice Zrenjanin Ljiljana Popov sa saradnicim.

Iz Mesne zajednice Banatsko Karađorđevo ovom prilikom se zahvaljuju gradonačelniku grada Zrenjanina Salapura Simi koji je dao veliki doprinos da spomen ploča danas bude postavljena na ambulanti u Banatskom Karađorđevu.

Comments powered by CComment