Gruja Petrol

PILE FEST 2023: Sjajna atmosfera i velika posećenost

O uspehu i posećenosti manifestacije „Pile fest 2023“ ispred Turističke organizacije Žitište, direktor Mitar Šarenac rekao je sledeće:

„Mi kao organizatori smo veoma zadovoljni ovogodišnjom manifestacijom, i mislim da se pokazalo da je „Pile fest“ manifestacija koja iz godine u godinu raste i postaje pravi brend naše opštine.

regata pile fest žitište

"Dnevna dešavanja su bila jako lepo posećena i potrudili smo se da bude i kulturnog i zabavnog, preko dečijeg i sportskog programa , a regata „Voda Vojvodine“ koja je u petak posetila nasu opštinu je događaj koji je dodatno oplemenio dnevna dešavanja. Večernji program je bio sada već standardno odličan i sportski teren je bio tesan da primi sve posetioce, uprkos lošem vremenu prve večeri koje je pretilo da potpuno pokvari planove, ali srećom ipak nije. Sve u svemu za nas jos jedan uspesna manifestacija“, zaključio je on.

pile fest 2023-4

Najveću zainteresovanost i posećenost privukli su koncerti naših muzičkih zvezda. U petak su nastupali Ivana Selakov i Saša Matić, a u subotu Angellina i Nataša Bekvalac. Stadio „Dragan Vučurević Vučko“ bio je pun ljudi koji su želeli da uživaju u njihovim izvedbama. Publika je u glas pevala najpoznatije pesme ovih pevača, ali i svima dobro poznate hitove.

pile fest 2023-8

Koncertima je oba dana prethodio bogat i raznolik dnevni program, koji je bio zabavnog, kulturno-umetničkog i sportskog karaktera. Naime, u petak smo prisustvovali izložbi ukrasne živine, gde je odabran najlepši petao i najlepša koka „Pile festa“. Takođe, održana je tradicionalna „trka“ koka, gde je proglašena i najbrža koka ove manifestacije.

pile fest 2023 9

pile fest 2023 10

U subotu ujutru je usledio Festival rakije, gde je omogućena degustacija ovog pića, a kasnije i proglašenje najboljih, uz prateći kulturno-umetnički program. Veliku pažnju posetilaca uvek privlači i tradicionalno pečenje kajgane, ovaj put od 1017 jaja, kao i krilaca kojima su posetioci posluženi. Udruženja žena su imala promociju i izložbu svojih rukotvorina i proizvoda, a istovremeno je održano i takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša.

Ljubitelji sporta uživali su u utakmicama turnira u basketu 3×3 i bodrili svoje favorite u petak i subotu.

pile fest 2023 5

Za najmlađe je priređen prigodan program uz animatore koji su ih zabavljali, a mogli su i da isprobaju „facepainting“.  U subotu su mališani uživali u dečijoj predstavi „Ježeva kućica“, ali i radionici za decu „Bakino pričalište“. Najmlađi koji su okrenuti ka sportu, učestvovali su u turniru u fudbalu za decu. Takođe, tu je bio i veliki broj tezgi, sa slatkišima i bombonama, različitim kolačima, igračkama, pa i grnčarijom i drugim potrepštinama za kuću za starije, ali i luna park kom su se deca najviše obradovala.

pile fest 21 pile fest 19

Policija, Vatrogasna služba i Agencija za bezbednost saobraćaja imale su svoje promotivne aktivnosti u petak, gde su ukazali na značaj svog polja delovanja, a prisutni su mogli da se bolje upoznaju sa njihovim radom i opremom.

pile fest 2023-7

pile fest 2023 6

Priređen je i bogat kulturno umetnički program na dve lokacije: u Sali komiteta i na stadionu „Dragan Vučurević Vučko“. Sala Komiteta primila bila je poprište održavanja kulturno- umetničkog programa biblioteke „Branko Radičević“ Žitište, gde su učestvovali Milan Micić (generalni sekretar Matice srpske), glumac, reditelj, scenarista i pedagog Irfan Mensur, muzička škola „Josif Marinković“ iz Zrenjanina i AP „Jovica Jelić“ iz Banatskog Karađorđeva.

pile fest 2023 2

pile fest 2023 3

pile fest 2023 1

Na stadionu su svoje umeće u petak 23. juna pokazali plesni klub „Ideal“ iz Žitišta, domaći KUD „Milan Mića Sučević“, kao i gosti iz Beograda KUD „Folklor je više od igre“. Prisutni su mogli da uživaju u tradicionalnim srpskim igrama u izvedbama najmlađih i malo starijih igrača, koji su zagrejali atmosferu za finalni deo večeri.

 pile fest 2023 kud 1

Koncertima u subotu 24. juna, prethodila je revijalna fudbalska utakmica između klubova FK „Podgrmeč“ Žitište i SFK „Podgrmeč“ Oštra Luka, Republika Srpska, kao i koncert loklane grupe Vis Simploni. Manifestacija je zatvorena koncertima Angelline i Nataše Bekvalac, koja je atmosferu dovela do usijanja i na pravi način zatvorila ovu manifestaciju, pred velikim brojem ljudi.

utakmica pile fest 2023 

Comments powered by CComment