Gruja Petrol

Svetosavski dani u Srpskom Itebeju

U okviru obeležavanja hramovne slave Spaljivanje moštiju Svetog Save, Srpska pravoslavna crkva i Mesna zajednica u Srpskom Itebeju nizom prigodnih manifestacija organizuju „Svetosavske dane“

Ove godine Svetosavski dani traju od 10. do 14. maja. U subotu 13. maja održan je tradicionalni turnir u pionira i mlađih pionira u fudbalu.

Učestvovale su ekipe 2011. godište i 2014. godište i mlađi iz klubova FK Roham Nova Crnja, FK 1. oktobar Srpski Itebej, FK Proleter Međa i Škola fudbala i golmana Uča Srpska Crnja. Ekipama su podeljene medalje za osvojena prva tri mesta.

U subotu 13. maja održano je takmičenje u gađanju glinenih golubova u organizaciji lovačkog društva Fazan.

Prvo mesto (ekipno) osvojilo je LD Vojvoda Stepa, drugi su bili LD Fazan Ekipa Promašaj ) Srpski Itebej i treće L.D.Fazan ( Ekipa 3 Musketara) Srpski Itebej. Prvo mesto (pojedinačno) osvojio je Dušan Komnenović ( Vojvoda Stepa ), drugi je bio Marko Pungul ( Srpski Itebej ) i treći  Zoran Ćatić ( Zrenjanin ).

I za kraj dana  koncert u Domu kulture u Srpskom Itebeju. Učestvovali su KUD-ovi, Milan Mića Sučević iz Žitišta, KUD Uroš Predić iz Orlovata, KUD Đerđef iz Zrenjanina, KUD Buzavirag iz Novog Itebeja, i domaćin KUD Zora Srpski Itebej.

 

Comments powered by CComment