Gruja Petrol

Dobrovoljno vatrogasno društvo Torda je najstarije vatrogasno društvo u Opštini Žitište

Dobrovoljno vatrogasno društvo Torda je najstarije vatrogasno društvo u Opštini Žitište.

DVD Torda je osnovana davne 1883. godine. Društvo trenutno broji više od 60 članova, ima svoju vatrogasnu jedinicu koja broji 20 dobrovoljnih vatrogasaca starosti između 18 i 45 godina.

DVD Torda ima i svoju omladinsku sekciju koja okuplja buduće ispitane vatrogasce. Zahvaljujući konkursima Autonomne Pokrajine Vojvodine – Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opštini Žitište u protokle tri godine društvo je uspelo da nabavi radne uniforme za članove vatrogasne jedinice. Na konkursu Ministarstva Unutrašnjih poslova – sektor za vanredne situacije nabavljena je osnovna oprema koju po Zakonu o dobrovoljnom vatrogastvu treba da poseduje svako dobrovoljno vatrogasno društvo. Pored navedenog posedujemo i vatrogasno navalno vozilo sa pratećom opremom.

Torda je naseljeno mesto gde većina stanovnika se bavi poljoprivredom tako da najviše požara dešava se na otvorenom prostoru, to su poljski požari i požari niskog rastinja. Zahvaljujući brzini i efikasnosti pri gašenju većih materijalnih šteta ove godine nije bilo.

Comments powered by CComment