Gruja Petrol

Održana deveta po redu ''Pitijada'' u Međi

U organizaciji udruženja žena „Međanke“ održana je deveta tradicionalna gastronomska manifestacija „Pitijada“ u Omladinskom domu u Međi.

U takmičarskom delu učestvovalo je šesnaest udruženja žena čije se vredne i spretne predstavnice takmičile u pripremi najukusnijih i najlepših slanih i slatkih pita.

Veliki broj žena, prijatelja i saradnika udruženja okupio se i uživalo u sjajnoj atmosferi u Međi. Irena Ristić, predsednica Udruženja "Međanke" pozdravila je sve prisutne i izrazila zahvalnost mnogima koji u pomogali u održavanju manifestacije.

U slanim pitama prvo mesto je osvojilo udruženje žena iz Torka, drugo mesto je osvojilo udruženje žena iz Aleksandrova, dok je treće mesta osvojilo udruženje žena iz Boke. U slatkim pitama prvo mesto osvojilo je udruženje žena iz Međe, dok je drugo mesto osvojilo udruženje žena iz Kikinde a treće udruženje žena iz Međe.

Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za privredu, vodoprivredu i šumarstvo i Turististička organizacija opštine Žitište.

Comments powered by CComment