Gruja Petrol

Dečija nedelja u vrtiću u Žitištu

Dečija nedelja se i ove godine tradicionalno obeležava početkom oktobra i traje od 3. do 9. 10., a odvija se pod sloganom "Šta detetu treba da raste do neba?".

Kao i svake godine Predškolska ustanova u saradnji sa roditeljima i lokalnom zajednicom organizuje niz zanimljivih aktivnosti kojima daje poseban značaj ovoj nedelji.

Deca mlađih uzrasta žitištanskog vrtića su se u utorak na interaktivnoj radionici družila sa pravnicom Svetlanom Damjanović, koja se potrudila da im na prihvatljiv način objasni njihovo pravo da se druže i izaberu društvo koje im odgovara. Tokom radionice učesnici su izradili "medaljone prijateljstva" kao uspomenu na ovo lepo druženje.

Starije polaznike u vrtiću posetio je lokalni Ombudsman, Aleksa Kuzman koji je na veoma lep i edukativan način decu upoznao sa njihovim pravima, ali i obavezama. Decu je predstavio himnu o dečjim pravima, koju  pod pokroviteljstvom Unicefa izvodi dečji hor "Kolibri". Takođe je, čestitajući deci njihovu nedelju, podelio edukativne setove bojanki i bojica, kao i materijal koji će biti podrška roditeljima u cilju upoznavanja sa sadržajem Konvencije o pravima deteta.

Ovo lepo i korisno iskustvo svih učesnika aktivnosti samo je jedan u nizu događaja kojima će deca u svim vrtićima ove godine obeležiti Dečju nedelju.

Comments powered by CComment