Gruja Petrol

Preko 400 biciklista je ovog vikenda prešlo granicu

Prvi put od otvaranja biciklističke staze od Temišvara do Zrenjanina biciklisti iz Rumunije i Srbije ovog vikenda imali su priliku da je koriste u punoj dužini.

Proteklog vikenda biciklisti su uživali u rezultatima prekogranične saradnje u čast Dana evropske saradnje.

Jedan od onih koji je rešio da provede sunčani vikend na biciklističkoj stazi je bio i Aleksandar Rajković iz Beograda koji je krenuo iz Zrenjanina oko 10 h.

„Krenuli smo u 10 h iz Zrenjanina i laganom vožnjom smo već oko 13h bili u Srpskom Itebeju gde smo napravili malo dužu pauzu, nakon toga smo uz povremene pauze došli do granice gde nije bilo velike gužve ali smo primetili da imaju izveznih problema sa terminalom, kako nismo žurili i hteli da uživamo stigli smo u Temišvar oko 19h po njihovom vremenu“.

„Staza je bila odlična, iznad očekivanja. Mnogi su pričali da je staza u lošem stanju, činjenica jeste da je negde vidljiv zub vremena, naročito rumunska strana koja je starija, trava i korov probijaju kroz asfalt ali je za ovu priliku sve to sređeno i "umiveno". Srpska strana je na jednom mestu posle Kleka bila narušena ali je tih par desetina metara urađen nov beton. Tako da je vožnja svuda ugodna i bezbedna.“

„Moja procena je da za nekih 5 sati se stiže to Temišvara uz neki prosek od 20 km/h“, dodaje Aleksandar uz njegovu želju kao i svih učesnika i ljubitelja biciklizma da se granični prelaz otvori što pre jer je očigledno da postoji velika potreba.

Comments powered by CComment