Gruja Petrol

Deca na odmoru na Vršačkom bregu

Crveni krst Žitište je uz pomoć Crvenog krsta Vojvodine, Vlade AP Vojvodine, i Opštine Žitište obezbedio sedmodnevni odmor i oporavak za 25 dece iz naše opštine, iz naseljenih mesta Žitište, Ravni Topolovac, Banatski Dvor i Torak.

Deca su uzrasta 5. i 6. razreda i potiču iz porodica čije je imovno stanje slabije i ne bi mogli da svojoj deci priušte ledan ovakav odmor.

Deca su smeštena u odmaralištu Crvenog krsta Vršac na Vršačkom Bregu i sa njima je pošla profesorica kao vaspitač i jedna volonterka koja će joj pomoći u realizaciji predviđenih aktivnosti. Za decu su predviđene razne radionice vezane za delatnost i javna ovlašćenja Crvenog krsta, obilazak kule na bregu, ali i rekreativne aktivnosti kao što si maskenbali, igranke i slično.

Deca su prema prvim utiscima veoma zadovoljna inadamo se da će tako ostati do kraja. Deca iz opštine Žitište su u odmaralištu sa svojim vršnjacima iz opstina Nova Crnja, Sečanj i Plandište, tako da će imati priliku za nova poznanstva i prijateljstva, a možda se poneko i zaljubi.

Crveni krst Žitište će nastojati i dalje da na ovaj način promoviše svoju delatnost i omogući većem broju dece ovakav rekreativno naučni odmor.

Comments powered by CComment