Gruja Petrol

Bračni par iz Žitišta nakon gubitka posla pokrenuo porodični biznis

Umetnička radionica Goca i Bebi (Gordane i Milana Dakića) nastala je iz nužde kao porodični biznis kada su Goca i njen suprug Milan ostali bez posla u „Agroživu“ iz Žitišta.
Mi smo iz Žitišta i izlažemo naše proizvode na mnogim manifestacijama pa i na našem Pile festu. Tehnika kojom se mi bavimo se zove transfer slika na drvenu podlogu, a radi se tako što se nađe lepa slika na internetu, odštampamo je i obojimo ručno i doradimo je da bude još lepša.

Radimo i slike raznih ptica, a zanimljivo je da nam mladi traže Dražu Mihajlovića, kralja Petra, zatim smo radili Bitlse koji su bili dosta traženi.

Slike koje se najčešće traže su slike Patrijarha Pavla, zatim sveci, što se modernijih motiva tiče preovladavaju slike lepih devojaka, a ono što je kupcima interesantno u poslednje vreme su detalji kuća, recimo vrata, prozori itd.

Mi smo ovo počeli da radimo kada smo ostali bez posla, a radili smo u Agroživu. Razmišljali smo šta da radimo a pošto smo oboje umetničke duše odlučili smo se za ovaj posao i ideja je bila da nam ljudi šalju svoje slike, slike sa putovanja koje bismo mi prenosili na drvenu podlogu.

Za jedan rad potrebno je tri dana, najpre ja pripremam drvenu podlogu a posle se radi slika, Goca radi sve boje. Gel koji mi koristimo zahteva 12 sati sušenja, zatim se dvaput premazuje sadolinom koji se takođe dugo suši, da bi se dobio taj sjaj koji vidite.

Radimo uglavnom format A4 ali radimo i po narudžini A3 kao i veći format. Cene za A4 format su 1000 dinara, malo manje su 800, a ima i za 500 i 600 dinara, sve u zavisnosti od toga da li su bojene ili ne.“ Izvor: volimzrenjanin.com

Comments powered by CComment