Gruja Petrol

PILE FEST 2022: Foto reportaža prvog dana festivala

Manifestacija Pile Fest 2022 zvanično je otvorena u subotu 25. juna u Žitištu. Na početku manifestacije održan je peti po redu Festival rakije. Uzorci za ocenjivanje stigli su iz raznih krajeva sveta i više od 1.000 uzoraka od oko 300 proizvođača stiglo je na ocenjivanje na Festival rakije u Žitištu.

Program je nastavljen u 16 časova kada je odžano takmičenje u osobe sa invaliditetom kao i skup bajkera u centru Žitišta.

Na centru su policija i vojska održale promotivne aktivnosti koje je izazvalo veliku pažnju posetioca.

Izbor za najlepšu koku i petla prošao je uz burne aplauze i smeh koji je naročito izazvala trka kokošaka. Laskavu titulu najbrže kokoške ponela je koka Pirga vlasnika Srbislava Pandurova. Najlepši petao bio je u vlasništvu Radomira Erića, dok je najlepša koka bila vlasništvo Dragana Koraća.

Dešavanja su upotpunila i nastupi kulturno umetnickih društva Milan Mića Sučević Žitište i Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor kao i plesnog kluba Ideal Žitište i plesnog udruženja Naca Zrenjanin

 

Na sam kraj dana održan je drugi omaž Branku Ćopiću u organizaciji Biblioteke "Branko Radičević".

Ove godine u programu su učestvovali: Vjera Mujović Preis, glumica Narodnog pozorišta, Franja Petrinović (srpski) književnik, književni kritičar i urednik književnih časopisa, Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor, pevačka grupa KUD-a Milan Mića Sučević i učenici osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ravnog Topolovca.
 

Comments powered by CComment