Gruja Petrol

Zahvalnost školi u Banatskom Karađorđevu od Udruženja paraplegičara Banata

Učenici Osnovne škole u Banatskom Karađorđevu, meštani i nastavnici godinama daju svoj doprinos učešćem u humanitarnoj akciji prikupljanja čepova. Tim povodom školu su posetili predstavnici Udruženja paraplegičara Banat.

Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Banata iz Zrenjanina odlučilo je da pozove ljude da zajedno skupe što više plastičnih čepova kako bi bio skupljen novac i na taj način omogućena pomoć ljudima sa invaliditetom. Kada se udruži ogroman broj ljudi i sakuplja čepove, sa po jednim kilogramom plastike – mogu da se obezbede sredstva dovoljna da se kupi nešto što nije lako dostupno. Do sada je zahvaljujući reciklaži plastičnih čepova obezbeđeno mnogo ortopedskih pomagala koja služe osobama sa invaliditetom i u velikoj meri im olakšavaju funkcionisanje u svakodnevnom životu.

Ova akcija prvenstveno uči decu da i kada su mali, mogu da urade velike stvari. Osim humanosti, uči nas i o reciklaži i važnosti očuvanja životne sredine. Nadamo se da će vremenom sakupljanje i recikliranje čepova u svrhu pomaganja ljudima sa invaliditetom postati svakodnevna navika u svakoj školi i svakoj porodici.

Comments powered by CComment