Gruja Petrol

5. Festival rakije u Žitištu - Uzorci već pristižu ...

Peti Festival rakije sa izložbom i degustacijom održaće se 25. juna u parku kod osnovne škole od 10-18 časova uz proglašenje rezultata i dodela medalja, diploma i nagrada. 

Ocenjivaće se sve vrste voćnih rakija po kategorijama npr. šljivovica, jabukovača, kruškovača, kajsijevača, dunjevača itd.   

Ocenjivanje uzoraka izvršiće stručni žiri u periodu od 06. juna - 13. juna 2022 godine,na čelu sa tehnologom Adžić Goranom i Aleksandrom Tucićem i gostima iz Mađarske i Rumunije.

Za ocenjivanje potrebno poslati uzorak rakije u boci od 0,5 litara i 700 dinara kotizacije po uzorku cena je ista i za učesnike izvan Republke Srbije.

Uzorke dostaviti od 05.maja-05.juna 2022. godine na adresu:Aleksandar Tucić,Banatska br. 9,23210 Žitište,za ostale informaije i dogovor oko dostave na 064-8341137 svakim danom od 07-22 časa.

Na flaši jasno ispisati ime i prezime,vrstu,jačinu i godinu proizvodnje adresu i kontakt telefon.

Svi koji predaju uzorke imaju besplatno piće i hranu uz uživo muziku.

Glavna nagrada kazan za rakiju od 120 litara+nagrade iznenađenja. Za glavnu nagradu potrebno je poslati minimum 5 uzoraka.

Кao i do sada pripremljeno je još dosta nagrada - još jedan kazan za pečenje rakije barik bure,inoks burići polipropilenski burići gorionici na gas i još mnogo toga tačan spisak nagrada će uskoro bit objavljujen. Majicu dobija svaki učesnik koji pošalje minimum 3 uzorka.

Svi koji koji na dan Festivala žele da izlažu svoje proizvode mogu dobiti besplatan Štand za koji se treba javiti organizatoru najkasnije do 10. juna.

Comments powered by CComment