Gruja Petrol

Ukrajinska porodica u Srpskom Itebeju

Jedna ukrajinska porodica pronašla je mir u Srpskom Itebeju. U pitanju su Veličko Oksana, njen petogodišnji sin Igor i njena majka Tertyshna Irina. Sticajem okolnosti i određenih ponznanstava ova porodica je došla u Srpski Itebej dok je Oksanin suprug i otac malog Igora ostao u Ukrajini kojem nije bilo dozvoljeno da napušta državu. Oni ne znaju kada će moći da se vrate ali im je rečeno da su vrata otvorena za posete kada se sve smiri i stablizuje. Nažalost, u Ukrajini je mir i stabilizacija još daleko. Još jedna otežavajuća okolnost za ovu porodicu je to da je Oksani potrebno lečenje od operacije što je uz veliku angažovanost nadležnih službi ovih dana i ostvareno.
 
Volonteri udruženja ACT upravo su obišli ovu porodicu i uručili pomoć u namirnicama.  "Njima je svaka pomoć dobrodošla, te za ovu pomoć koju je ACT sprovela bili su vidno veoma zahvalni, jer nisu očekivali toliko toga". Takođe, pomoć je uručena i od strane Komeserijata za izbeglice.
 
Ukoliko želite direktno da pomognete ovoj porodici, možete to učiniti prvenstveno kontaktirajući ovu porodicu preko telefona na broj: 062-180-02-59 ali i kako su nam preneli iz ovog udruženja uplatom donacije na račun ove Fondacije, sa svrhom uplate “Za Veličko Oksanu”
ACT Foundation Srbija, Desanke Maksimović 3, Novi Sad. Žiro-račun: 165-29869-66.

Comments powered by CComment