Gruja Petrol

Svečano otvoren 24. ''Spomenar'' u Žitištu

U subotu 19. marta svečano je otvorena kulturna manifestacija "Spomenar" - 24. Susret veterana folklora Srbije. Susreti su revijalnog karaktera i okupljaju veteranske asamble folklora čiji su učesnici stariji od 35 godina. Do sada se na ovoj manifestaciji predstavilo preko 20000 učesnika iz naše zemlje i inostranstva. Ove godine je učešće potvrdilo 14 anasmbla koji će se predstaviti u 2 večeri.

Manifestaciju je otvorio direktor Turističke organizacije opštine Žitište Mitar Šarenac a sve prisutne je pozdravila predsednica Skupštine opštine Žitište Ivana Petrić.

Prve večeri su AKUD "Gusle" Kikinda, AKUD "Sonja Marinković" Novi Sad, KUD "Pionir" Zrenjanin, PKC "Matka" Novi Sad, KUD "Folklorika" Novi Sad, KUD SM "Cigra" Opovo, OŠ "Vasa Živković" Pančevo i naravno domaćini KUD "Milan Mića Sučević" Žitište.

"Spomenar" se održava subotom u sali Doma kulture u Žitištu, počev od 19. marta sa početkom od 19.30 časova. Istovremeno u holu “Doma kulture”posetioci će moći da pogledaju izložbu slika sa 20. Likovne kolonije koja je održana u Banatskom Dvoru.

Comments powered by CComment