Gruja Petrol

Nada Grozdanić - Primer dobre prakse ekonomskog osnaživanja žena

Nadi Grozdanić iz Međe dodeljena su sredstva putem Konkursa za ekonomsko osnaživanje žena na teritoriji opštine Žitište. Nada se bavi voćarstvom i poseduje oko 1400 stabala voća, što šljiva, što kajsija.

„Pre dve godine na ovaj isti konkurs dobila sam sredstva od kojih sam kupila sušaru za voće, sušeno voće sam prodavala na pijaci ali pošto prodaja ne ide baš tako jednostavno dolazilo je do situacija gde je voće iako sušeno, zbog predugog stajanja, kaliralo i postalo previše tvrdo. Zbog tih situacija došla sam do saznanja da bi mi vakum pakerica rešila taj problem i konkurisala sam ponovo i odobrila su mi se sredstva.  Vrlo sam zadovoljna ishodom, vakumirano voće  mi je sada zaštićeno, poboljšan je kvalitet i rok trajanja. Ove godine planiram da sklopim poslovni dogovor sa nekim od marketa, i nadam se da ću to i ostvariti iako imam mali problem jer nisam preduzetnik nego poljoprivredno gazdinstvo“, rekla nam je Nada za naš portal i dodaje,

„Zahvaljujem se opštini Žitište na akciji ekonomskog osnaživanja žena u našoj opštini . Iz mog primera i primera drugih žena koje su dobila sredstva za pokretanje makar i najmanjeg biznisa ovakav vid podsticaja je vrlo važan i dobar za sve žene na selu koje su bez posla“.

Comments powered by CComment