Gruja Petrol

Goran Kovačević dobitnik priznanja ''Poljoprivrednik nove generacije''

Goran Kovačević iz Hetina je među dobitnicima priznanja “Poljoprivrednik nove generacije”, koju dodeljuju zavičajno društvo “Fruškogorje” i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Goran Kovačević iz Hetina je završio pravni fakultet, odradio pripravnički staž u sudu, radio u nekim firmama i onda odlučio da se bavi poljoprivredom. U Hetinu je Goranov otac imao nešto zemlje, tek da se ne živi samo od plate.

– Preuzeo sam od oca zemlju, sada imam 27 hektara, i bavim se ratarstvom. Sejem pšenicu, kukuruz, suncokret… Imam kompletnu mehanizaciju, ali i planove za proširenje, samo da prođe korona – priča Kovačević.

Kako navodi, odluku da ostavi pravo je doneo lako, mada je okolina nije baš najbolje razumela.

– Uživam u poljoprivredi. Volim da gledam kako nešto raste, kako se razvija, reaguje na sušu, na đubrivo. Mnogi su mi govorili – ti si mali, kako da se takmičiš sa velikima, nemaš šanse… Ne razmišljam tako. Pokazao sam da mogu da radim i da opstanem. Tvrdim da od ratarstva može pristojno da se živi – kaže naš sagovornik.

Priznanje “Poljoprivrednik nove generacije” Kovačeviću mnogo znači i kaže da ga je doživeo kao podstrek onima koji se kolebaju i misle da neće opstati u ovom svetu koji nije uvek ni lep ni pravedan.

– Neka ovo priznanje bude pokazatelj da ne moraš da imaš mnogo ni da bi počeo ni da bi opstao – zaključuje Goran Kovačević. Tekst: zrenjaninski.com 

Comments powered by CComment