Gruja Petrol

PerSu marketi podržavaju manifestaciju “Nedelja kulture” u Zrenjaninu

Grad Zrenjanin prve dane leta 2021. posvećuje kulturi, organizacijom manifestcije „Nedelja kulture“. Manifestacija se svečano otvara 25. juna simfonijskom bajkom Sergeja Prokofjeva „Peća i vuk“ u izvođenju Zrenjaninskog kamernog orkestara, a simbolično se zatvara istom simfonijom 3. jula u izvođenju Zrenjaninske filharmonije.

S obzirom da su sa početkom pandemije u martu 2019. sve aktivnosti iz sfere kulture minimalizovane, ovaj događaj je pravi način da se okupe sve gradske ustanove kulture, a u njenu organizaciju uključe svi oni koji i te kako vrednuju doprinus kulture u razvoju jedne zajednice. Kompanija PerSu marketi je podrškom ovom projektu još jednom demonstrirala volju da kontinuirano ulaže razvoj kulture grada Zrenjanina.

Zrenjaninci i svi njihovi gosti uživaće u bogatom i inspirativnom programu koju za njih pripremaju Narodni muzej, Savremena galerije, Kulturni centar Zrenjanin, čiji rad kompanija PerSu marketi podržava još od 2018. godine, GNB „Žarko Zrenjanin“, Istorijski arhiv, Zrenjaninski kamerni orkestar, Zrenjaninska filharmonija i drugi. Ljubitelje rock and roll scene očekuje izvanredna izložba fotografija Brajana Rašića.

Iz kompanije PerSu marketi naglašavaju da kroz podršku ustanovama i projektima iz oblasti kulture, žele da doprinesu motivisanju mladih da se bave aktivnostima u ovoj sferi, a čitavu zajednicu inspirišu da uživaju u programima koje njihovi sugrađani vredno razvijaju.

Comments powered by CComment