Gruja Petrol

ŽITIŠTE - Želite li da postanete vatrogasac? Prijavite se...

Ukoliko želite da postanete vatrogasac – spasilac i zasnujete radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova, sad je prava prilika da se prijavite.

Naime, MUP Srbije je raspisao konkurs za upis ukupno 300 polaznika na osnovnu obuku za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova.

Za potrebe vatrogasno-spasilačkih bataljona u Zrenjaninu, Žitištu, Novom Bečeju, Srpskoj Crnji i Sečnju na osnovnu obuku će biti upisano ukupno 15 polaznika, odnosno po 3 za svaku opštinu.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije, koji najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs. Uslov je i da polaznik nema manje od 19, a više od 30 godina starosti, kao i da ima završeno srednje obrazovanje.

Jedan od uslova je i da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Budući vatrogasac – spasilac treba da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije. Treba i da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

Više o konkursu OVDE.

Konkurs traje do 25. maja.

Comments powered by CComment