Gruja Petrol

Tamara Lorinc uspešno se bavi pčelarstvom ali i crtanjem

U našim selima osim poljoprivrede nema mnogo drugih mogućnosti za posao. Dobrobit mladih koji su ostali kod kuće često zavisi od njihove domišljatosti.

Tamara Lorinc je diplomirala za tehniku prehrambene industrije u Subotici, a zatim se vratila kući u svoj rodno mesto Tordu. Njen suprug se bavi poljoprivredom, a ona se bavi pčelarstvom, a takođe crta. Možda je lakše slediti primer drugih i preseliti se u inostranstvo, ali, kako kaže, ne biste se navikli. Život u selu im je bolji.

Tamara pčelarstvo voli od malih nogu, jer je njen otac uvek imao pčele. Odlučila je da porodični hobi podigne na viši nivo. Trenutno ima šezdeset pčelinjih košnica. Ali ona voli pčelarstvo ne samo zbog materijala, već i zato što na Zemlji ne bi bilo života bez rada pčela na oprašivanju a ona želi da tome doprinesete svojim radom.

 - Pčele su prošle godine mogle da daju vrlo malo meda. Međutim, interesovanje za med se znatno povećalo, verovatno zbog epidemije koronavirusa. Med je bio veoma tražen. Znamo da med ima veoma dobar efekat jačanja imuniteta i mnoge pozitivne fiziološke efekte, a to se odrazilo i na potražnju u ovoj situaciji “, dodaje naš sagovornik.

Tamara se u slobodno vreme bavi i crtanjem grafitnom olovkom. Kako kaže nikad nije učila da crta, već je počela da iztražuje tehnike crtanja prvo na internetu, pa je onda kupila par knjiga na tu temu i počela redovno da komunicira na temu crtanja sa profesionalnim umetnicima. Crta sa olovkama različitih mekoća, odnosno one koje ostavljaju svetliji i tamniji trag. Njena dela su takođe dospela na izložbe, ali se mogu videti i u sve više kuća u Tordi.

Comments powered by CComment