Gruja Petrol

Učenica iz Srpskog Itebeja plasirala se na republičko takmičenje

Učenica 8. razreda iz Srpskog Itebeja, Jovana Majstorović, je uspešno predstavljala Osnovnu školu ''Miloš Crnjanski'' na opštinskom i okružnom takmičenju iz hemije. Takmičenja su se održala u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Sprskog hemijskog društva u realnim uslovima uz poštovanje svih mera bezbednosti zbog korona virusa.

Na opštinskom takmičenju u OŠ „Sveti Sava“ Žitište IO Banatski Dvor, 06.03.2021. godine, Jovana je osvojila ubedljivo prvo mesto i plasirala se na okružni nivo takmičenja, koji se održao u OŠ „Vuk Кaradžić“ u Zrenjaninu 17.04.2021. godine. Jovana je i na okružnom takmičenju osvojila prvo mesto i plasirala se na Republičko takmičenje.

Republičko takmičenje se sastoji iz dva dela, testa i praktičnog rada, i održaće se po Кalendaru takmičenja odobrenom od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije poslednjeg vikenda u maju mesecu.

Prvog dana takmičenja učenici će raditi test, a drugog dana praktičnu (laboratorijsku) vežbu.

Za uspeh na takmičenju je veoma zaslužna Jovana, koja je pametna, uporna, vredna i radna, ali i njena nastavnica hemije, Maristela Drobnjak,  koja je kvalitetno i savesno pripremala.

Jovani želimo uspeh na republičkom takmičenju!

Comments powered by CComment