Gruja Petrol

Akcije dobrovoljnog davanja krvi u Žitištu, Česteregu i Međi

Crveni krst Žitište organizuje redovne akcije dobrovoljnog davalaštva krvi. Prva ovogodišnja akcija će se održati u utorak 09. februara 2021. godine u Mesnoj zajednici u Česteregu u vremenu od 9,00 do 10,00 časova. Zatim se ekipa Zavoda za transfuziju seli u Među gde će akcija biti u vremenu od 10,30 do 12,00 časova u lovačkom domu.

Sledeća akcija je planirana za 12. februar 2021. godine (petak) u naseljenom mestu Žitište. Akcija će se održati u dnevnom boravku penzionera (kod SUP-a) u vremenu od 9,00 do 11,30 časova.

Pozivamo sve dobrovoljne davaoce krvi, a takođe i nove davaoce da se odazovu akciji, jer je situacija sa zalihama krvi veoma složena zbog pandemije Covid 19. Takođe pozivamo i davaoce iz okolnih mesta da dođu na akciju, daju krv i time pomognu da se nekome spasi život.

Molimo sve dobrovoljne davaoce da se pridržavaju propisanih protivepidemioloških mera. Takođe napominjmemo da vakcinacija protiv Covid-19 virusa nije prepreka za davanje krvi, ali sve zavisi kojom vakcinom je davalac vakcinisan. Precizne informacije će davaoci dobiti na samoj akciji.

Budite humani, izdvojite pola sata svog vremena i učinite dobro delo-spasite mnogo života. Unapred hvala! Vaš Crveni krst Žitište

Comments powered by CComment