Gruja Petrol

Lidl i Gomex marketi se snabdevaju povrćem iz Novog Itebeja

Preduzeće “Carrots” doo osnovano je 2013. godine sa sedištem u Novom Itebeju. Primarna delatnost im je proizvodnja korenastog povrća kao i otkup, prodaja i distribucija na veliko. Bave se proizvodnjom šargarepe, celera, paštrnaka... Pored toga što im je osnovno tržište rada Vojvodina preduzeće uspešno uspeva da izveze svoje proizvode i za Mađarsku i Rumuniju. Najveći deo posla obavljaju braća Atila i Ervin nastojeći da ono što proizvode na prvom mestu odlikuje kvalitet.

- Kod nas ima svakodnevno da se radi, što se kaže od januara do sledećeg januara, zimi ima više potražnje za povrćem, trenutno pakujemo šargarepe, peršun, cvekle, crne rotkve a krenuo je i crni luk koji napokon sada krenuo, što je dobar znak. Niska potražnja je bila zbog problematičnog izvoza iz razloga pandemije a i zbog velike količine istog na tržištu tako da sve ukupno mogu reći da pandemija nije ugrozila prodaju i potražnju povrća, kaže Atila i dodaje

- Mi radimo sve ukupno 50 hektara, ove godine smo imali malo problema na nekim parcelama zbog vodosnabdevanja i niskog vodostaja Begeja iz razloga što nismo mogli da zalivamo pa smo došli do problema pred kraj sezone. 

Gde možemo naći vaše proizvode?

- Od malih marketa do velikih kao što su Gomex i Lidl ...

Comments powered by CComment