Gruja Petrol

Memorijalni turnir Miroslav Miki Babić - po prvi put na jezeru Grgeč u Žitištu

Memorijalni turnir “Miroslav Miki Babić” održan je ove godine po prvi put na jezeru Grgeč u Žitištu.
IV memorijalni turnir po redu održan je u znak sećanja na tragično nastradalog Miroslava Mikija Babića iz Zrenjanina uz osnovni cilj da se kroz takmičenje i druženje učesnici i prijatelji sećaju lepih uspomena na preminulog prijatelja. Ukupno je bilo preko 30 ekipa, iz Zrenjanina, Beograda, Novog Sada, Pančeva…

Ciljna riba je bila štuka i 16 ekipa je imalo ulov. Ulovljeno je 33 ribe ukupne težine 52.45 kg prosečne težine 1.59kg.
1. Prvo mesto je osvojila ekipa Bagljaš u sastavu Živanov Dražen - Nan Ivan sa ulovljenih 6 riba ukupne težine 10,4kg.
2. Druga mesto je osvojila ekipa Tim usće u sastavu Kozlovaćki Zoran - Urošev Davor sa ulovljene četiri ribe ukupne tezine 8,5kg.
3. Treće mesto je osvojila ekipa Pirane sa Šećerane u sastavu Zjajić Ilija i Zjajić Marko sa ulovljene dve ribe ukupne težine 4,87kg.
Najveću ribu je ulovio Kozlovački Zoran iz ekipe Tim ušće koja je bila teška 3,46kg.

Za same takmičare bile su obezbeđene medalje, pehari i novčane nagrade.

Kao i svake godine, a ovoga puta u Žitištu, naša najbolja atletičarka Ivana Španović koja je i sama dobro poznavala Mikija, pružila je podršku svim učesnicima turnira.

Turnir se ove godine odigrao na jezeru Grgeč u Žitištu koje je prvenstveno napravljeno sa namerom da riba koja se na njemu peca bude štuka, koju je između ostalih Miki voleo najviše da peca.

Sve u svemu i organizatori i učesnici bili su prezadovoljni nakon još jednog susreta i podsećanja na svog prijatelja Mikija koji je bio strastveni ribolovac, a život je tragično izgubio u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila 2014. godine u Beogradu. Ove godine nisu krili ogromno zadovoljstvo pošto ih je uz dobro druženje i velik ulov poslužilo i lepo vreme. 

Foto: Maric photography

Comments powered by CComment