Gruja Petrol

Rekord Begeja: Fudbaleri ostvarili šesti uzastopni remi

Opštinski fudbalski derbi odigran u Žitištu između Begeja i Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva privukao je izuzetnu pažnju sa oko 300 gledalaca, a sama utakmica bila je veoma kvalitetna sa izraženom željom i jedne i druge ekipe da dođu do pobede.

U tome su bili bliži domaćini pogotovo posle prvog poluvremena kada su vodili sa dva pogotka razlike. Naime, u 20.minutu Kristijan Nikolić je iskoristio centaršut Novaka, a potom je Mladen Novak ukrao loptu odbrani Jedinstva i povisio na 2 : 0.

Međutim, da ne bude sve tako pobrinuo se sudija Mladen Jocić iz Knićanina. U 52. minutu gosti smanju preko Miloša Babića a potom su ubrzo iskoristili zbunjenost u odbrani Žitištana da izjednače golom Radišića. Sudija Jocić je domaćinima dodelio čak pet žutih kartona, a gostima tri. U 86. minutu sudija čini grešku i dosuđuje kazneni udarac za domaćina što Samardžić koristi za vođstvo domaćih od 3 : 2.

Pred sam kraj meča igrač gostijuće ekipe Vuk Babić hvata za gušu igrača Begeja Igora Smailagića, koji pokušava da se izvuče iz tog „zagrljaja“, a sudija isključuje obojicu. U neopisivoj gužvi nastaloj potom mogao je mirne duše da isključi pola jedne i druge ekipe.

I kada su svi očekivali kraj u 5.minutu nadoknade gosti koriste slabu postavku u odbrani domaćih i Aleksandar Bicok izjednačuje na 3 : 3! Na taj način Begej je ostvario i šesti uzastopni remi. I dalje je Begej jedina neporažena ekipa u ovoj Ligi, ali i sa samo šest bodova. Ovoga puta u mnogome je tome kumovao sudija Jocić, što su konstatovali predstavnici i Begeja i Jedinstva. Treba istaći da je i delegat Stojaković iz Vršca sve to konstatovao u zapisniku, ali od toga nemaju koristi ni Begej niti Jedinstvo.

Comments powered by CComment