Gruja Petrol

Uspešna mlada karatiskinja iz Žitišta

Desetogodišnja Maša Sučević uspela je da ostvari rezultat vredan pažnje, osvojila je zlatnu medalju na takmičenju u karateu koje je održano Loznici u veoma jakoj konkurenciji.

Pored ovog prvenstva uspešna mlada sportiskinja je osvajala mnogobrojne nagrade kako na internacionalnim prvenstvima tako i na državnim, a dobitnica je i mnogih priznanja, pohvalnica sa teritorije naše opštine. Maša poseduje zeleni pojas i karateom se bavi 6 godina a član je karate kluba "Juko Banat". Ide u Osnovnu školu „Sveti Sava“ i odličan je učenik.

„Treniram karate od svoje 4 godine, počela sam u karate klubu "Karađorđevo", a danas treniram u klubu "Juko Banat" u Banatskom Dvoru. Jako teško mi je pala promena sredine jer sam u Karađorđevu imala puno drugara i drugarica ali pošto mnogo volim karate navikla sam se i u novom klubu. Ne bih uspela da postignema ovakav uspehe da nisam imala podršku moje porodice tate, mame, trenera…“

Ova devojčica kaže da mora redovno da se trenira i vežba i samim tim doleze i uspesi,medalje a sve ih je osvojila u katama.

„Za ovaj uspeh podjednako su zasluženi moji treneri Jelena Dokić i Danko Đokić, do sada sam osvajala i prva i treće mesta, ali drugo nikada. Trudiću se da i dalje vredno treniram i jedva čekam da počnemo u avgustu mesecu" rekla je Maša za portal Žitište Online.

Comments powered by CComment