Gruja Petrol

Ženski odbojkaški klub "Hercegovina" igru čuva podmlatkom

U malom mestu u opštini Žitište blizu 30 godina postoji i takmiči se Ženski odbojkaški klub "Hercegovina". Pošto je selo malo i nema mnogo dece, treneri obilaze okolna sela i popunjavaju redove kluba.

"Ravni Topolovac je postao centar u kojem smo okupili devojke iz okolnih mesta", kaže trener Đorđe Ćorić.

Za razliku od većine drugih klubova u kojima se uspešnost meri po postignutim rezultatima, u "Hercegovini“ je završetak takmičarske sezone sam po sebi uspeh jer znači da klub nije stavio ključ u bravu.

"Naš prvi tim je proteklu sezonu završio na trećem mestu na tabeli Prve vojvođanske lige. Imali smo i dve mlađe selekcije, ali bez značajnijih rezultata u kategoriji pionirki i pretpionirki", istiće Ćorić koji je pre dvadeset godina igrao u muškom klubu koji više ne postoji, a sada je trener ženske selekcije. Velika želja mu je da odbojka ne zamre u selu.

Za dve godine "Hercegovina" će proslaviti 30 godina postojanja. Srećna okolnost je ta što im je sala u selu uvek na raspolaganju za treniranje. Kako kaže trener Ćorić, sala je uvek puna dece, a to umeju da cene nadležni u Mesnoj zajednici i Opštini, pa im obezbeđuju sredstva za nesmetan rad.

Izvor RTV

Comments powered by CComment