Gruja Petrol

Sjajne Helena i Isidora na svetskom prvenstvu u karateu

Prethodnih dana u Grčkom gradu Halkida nedaleko od Atine, održano je svetsko prvenstvo u šotokan karateu. Takmičenje je trajalo tri dana.

Prvog dana se radio svetski kup za decu sa učeničkim pojasevima a naredna dva dana nastupali su takmičari sa majstorskim pojasevima tj braon i crni. Na takmičenju je ućestvovalo preko 1500 takmičara iz 36 država.

Iz karate kluba Karađorđevo na ovo takmičenje putovale su dve takmičarke i imale odličan nastup.

Helena Vukmirović (Aleksandrovo) je u borbama u kategoriji kadetkinja do 55 kg zauzela 3 mesto pobedom nad takmičarkama iz Mađarske, Škotske i Rumunije a porazom od takmičarke iz Bugarske.

Isidora Vujinović (Čestereg) je u kategoriji minikadeta ispod 50 kg u borbama došla do trećeg mesta pobedom nad takmičarkama iz Moldavije i Kazakstana a porazom od takmičarke iz Bugarske.

Iz karate kluba Banat iz Aradca na ovo takmicenje je putovalo četiri takmičara.

Miljana Đokić (Aradac) koja je osvojila zlatnu medalju u borbama mini kadetkinje do 45 kg, pobedama nad takmicarkama iz Rumunije, Bugarske, Litvanije i Moldavije.

Zlatomir Tolmač (Taraš) kadeti do 65 kg, srebrna medalja pobedama nad takmičarima iz Italije, Grčke i Moldavije a porazom u finalu od takmičara iz Srbije.

Igor Dopudj (Taraš) kadeti preko 65 kg treće mesto borbe, pobedama nad takmičarima iz Azerbejdžana, Škotske, Moldavije a porazom od takmicara iz Rumunije.

Slavko Vuletić (Taraš) senior preko 85 kg drugo mesto pobedama nad takmičarima iz Bugarske Kazakstana, Italije i Švedske a porazom od takmičara iz Rumunije.

Igor i Zlatomir su kao deo ekipe kadeta u borbama osvojili 3 mesto u borbama. Slavko Vučetić je kao deo ekipe seniora u borbama takođe osvojio 3 mesto.

"Veoma kvalitetno takmičenje, na kom smo mogli videti odlične takmičare iz raznih delova sveta. Veoma sam zadovoljan našim nastupima, jos jednom smo pokazali da se upornost i kvalitetan rad isplati. Čestitam takmičarima i njihovim roditeljima na uloženom trudu." - rekao je trener Danko Đokić.

Comments powered by CComment