Gruja Petrol

Opština Žitište: Za 13 projekata u oblasti sporta preko 7 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ukupno 344 ugovora i rešenja za projekte odobrene na tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, vredne ukupno 103,6 miliona dinara.

Reč je o konkursu za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju sporta u AP Vojvodini, konkursu za finansiranje posebnog programa organizacije i učešća na međunarodnim manifestacijama od značaja za AP Vojvodinu i konkursu za finansiranje posebnog programa afirmacije školskog i univerzitetskog sporta u AP Vojvodini.

U opštini Žitište sredstva su dobili: FK Jedinstvo Banatsko Karađorđevo, FK Napredak Čestereg, FK Budućnost Banatski Dvor, Udruženje Moje parče Evrope, Sportski savez opštine Žitište, ŽOK Žitište, Džudo klub Banat Žitište, FK Terekveš, FK 1. oktobar Srpski Itebej, FK Omladinac Ravni Topolovac, OK Hercegovina Ravni Topolovac, OŠ Nikola Tesla Banatsko Karađorđevo i OŠ Sveti Sava Žitište.

„Uz finansijsku pomoć Pokrajinske vlade, izabrane škole i sportski klubovi će stvarati uslove da decu i omladinu usmere ka sportu razvijajući njihovu ličnost na pravi način, omogućujući im prve sportske korake za buduće šampione poput Nikole Jokića i Ivane Španović, koji su potekli iz ove sredine i proslavili nas u svetu“, istakao je Mirović.


Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Comments powered by CComment