Gruja Petrol

Sjajan uspeh karatista KK ''Karađorđevo'' i KK ''Juko'' Žitište

Proteklog vikenda je održano prvenstvo Evrope u šotokan karateu za sve uzrasne kategorije a grad domaćin je bila Subotica. Takmičenje se odvijalo na 10 borilišta a takmičari su se nadmetali u katama i borbama pojedinačno i ekipno.

Iz karate kluba Karađorđevo učestvovali su Helena Vukmirović koja ima najzapazeniji rezultat i velika je nada Srpskog karatea. Helena je u kategoriji kadeta u katama osvojila treće mesto a u borbama prvo mesto.

Pored Helene ucešće su uzeli Nikola Kovačević, Predrag Glušac, Rašeta Darija, Anđela Savičin i Marko Nestorov.

Ekipa kk Karađorđevo je bila pojačana sa mladim karatistima iz karate kluba "Juko" Žitiste koji prvi put učestvuju na ovako velikom takmičenju al su pokazali da je pred njima blistava budućnost u karate sportu.

Kristijan Filep je u kategoriji mini kadeta zauzeo treće mesto. Zapažen rezultat zabeležili su i Larisa Josić, Mihajlo Jovičin, Dragana Ristin, Ema Rajin, Aleksandar Marinkov, Deli Natalija iJovana Pavlov.

Karate klub Juko radi sa decom iz Novog i Srpskog Itebeja kao i sa decom iz Hetina. U narednom periodu očekuje ih prvenstvo Srbije u Jagodini i trenutno se pripremaju za to takmičenje.

Comments powered by CComment