Gruja Petrol

RIO: 18. Rekreativne igre građana opštine Žitište (FOTO)

Na terenima za male sportove osnovne škole „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu održane su osamnaeste po redu, tradicionalne igre građanki i građana opštine Žitište, popularni „RIO“.

Ove godine nastupili su rekreativaci iz naseljenih mesta opštine Žitište koji su se takmičili u 10 sportskih disciplina: mali fudbal, basket, odbojka, pikado, streljaštvo, šah, bacanje kamena s ramena, skok u dalj iz mesta, obaranje ruke i viseća kuglana u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kao i do sada, igre su organizovane pod pokroviteljstvom Opštine Žitište uz veliku podršku i pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Autonomne Pokrajine Vojvodine i Mesne zajednice Banatsko Karađorđevo.

Igre su svečano otvorili predsednik Mesne zajednice Banatsko Karađorđevo Petar Lukić i predsednica Skupštine opštine Žitište Ivana Petrić.

Zastave Sportskog saveza opštine Žitište i mesne zajednice Banatsko Karađorđevo uz intoniranje državne himne na jarbole podiglli su sportski rekreativci Verica Marčetić i Beata Boroš.


Comments powered by CComment