Gruja Petrol

Milana Plećaš - I u Škotskoj ne mogu bez košarke

Milana Plećaš (Žitište) živi u Škotskoj u Glazgovu od 2011. godine. Radi u elektrodistribuciji "SP Energy Networks" kao glavni inženjer za projektovanje distributivnih elektroenergetskih mreža i u slobodno vreme veoma je posvećena košarci. Upravo o tome je pisala i nacionalna Škotska košarkaška organizacija na njihovom zvaničnom sajtu za koji je Milana dala kratak intervju...

Možeš da nam se predstaviš? Čime se baviš u košarci?

Zovem se Milana Plećaš i poreklom sam iz Srbije. Živim u Glazgovu od 2011. Ja sam (3. Nivo) pomoćni sudija čije je mesto rada za službenim (zapisničkim) stolom i kvalifikovani sam FIBA pomoćni sudija. Bila sam kao zvaničnik na utakmicama u svim nacionalnim ligama u Škotskoj i u muškim i ženskim britanskim košarkaškim ligama.
Odrasla sam u Srbiji, gde je košarka nacionalni sport, i potičem iz porodice koja ima jake veze sa istom, otac mi je trener, a brat igra na visokom nivou, košarka je uvek bila veliki deo mog života. I sama sam igrala košarku i bila pomoćnik za zapisničkim stolom u Srbiji od tinejdžerskih godina.

Posebno mi je drago što sam košarkaški zvaničnik, jer je to sjajna prilika da se na mnogo načina uključim u igru. Uzbudljivo je jer je to brza igra koja zahteva fokus, koncentraciju i brzo vreme reakcije. Takođe veoma uživam u društvenoj strani igre i upoznala sam puno divnih ljudi.

Ostatak intervjua možete pročitati ovde.

Comments powered by CComment