Gruja Petrol

Sportski festival ''Mali Hrabriša'' održan u Banatskom Karađorđevu (FOTO)

Mali Hrabriša sportsko rekreativni festival održao se 1. marta u Banatskom Karađorđevu. Domaćin festivala ove godine je bio Karate klub „Juko“, Sportski savez opštine Žitište i lokalna samouprava Žitište.

Veliki broj učesnika, preko 250 sportista borilačih sportova, učestvovao je u ovom nacionalnom projektu koji se održava peti put dok je promoter festivala bila Aleksandra Rapaić, uspešna kikbokserka iz Žitišta.

Festival je obuhvatio je jako zanimljiv program gde se pre svega našla disciplina VIŠEBOJ koja je za sve uzraste i koja se sastoji od poligona spretnosti, demonstracija tehnika slobodnim stilom i udaranja u samostojeću vreću i sve učesnike očekuju nagrade.

Višeboj je namenjen bukvalno svakom detetu bez obzir na staž treniranja i stepen obučenosti, sa slobodnom podrškom instruktora tokom nastupa.

Trenerima je ukazano na iskustva sa prethodnih festivala koja su pokazala da se u izvođenju Kata/Formi i sve popularnijem FAJTER-U (udaranje u vreću) okuplja sve veći broj učesnika, stvarajući ozbiljnu konkurenciju u pojedinim uzrasnim kategorijama i velikim medaljama za tri prvoplasirana takmičara za koje se treba izboriti.

Na kraju manifestacije učesnicima su uručeni pehari, medalje i nagrade.

 

Comments powered by CComment