Gruja Petrol

Sveti Đorđe namučio prvog favorita za viši rang

Teže nego što se to očekivalo košarkaši kragujevačkog Radničkog došli su do trijumfa u susretu sa novajlijom u ligi, ekipom Svetog Đorđa iz Žitišta. U susretu odigranom pred oko 400 gledalaca u „SBB hali Jezero“, Kragujevčani su slavili rezultatom 87:73 (14:29, 22:15, 21:12, 30:17) i tako sačuvali čelnu poziciju na tabeli Druge lige Srbije.

Da su najteže one unapred dobijene utakmice, uverili su se košarkaši Radničkog u susretu sa ekipom Svetog Đorđa iz Žitišta. Posle vrlo lake i ubedljive pobede nad istim rivalom na startu sezone, Kragujevčani su pomislili da će lako doći do trijumfa u uzvratnom duelu pred svojim navijačima. Međutim, ekipa iz Žitišta se pokazala kao „tvrd orah“, pa su izabranici Igora Todorovića morali dobro da se pomuče kako bi se domogli novih bodova.

Iskoristio bih priliku da čestitam ekipi Radničkog na pobedi. Smatram da svojim kvalitetom zaslužuje da uđe u KLS. Mi smo odigrali odlično prvo poluvreme, naročito prvu četvrtinu koju smo ubedljivo dobili. U nastavku susreta nismo uspeli da izdržimo pritisak domaćina, psihički smo pali, što je iskusna ekipa Radničkog iskoristila i napravila seriju 14:0, nakon čega je bilo jako teško vratiti se u meč. I pored poraza mislim da smo pokazali da znamo da igramo košarku i da bi bila velika šteta ukoliko ispadnemo iz lige, izjavio je Boba Grujić, predstavnik ekipe Svetog Đorđa.

KK RADNIČKI: Stanković, Jokić 15, Stevanović 18 (6 sk, 6 as), Nedeljković 8, Šućov 10 (7 as), Živanović 4 (5 sk), Marković 3 (7 sk), Katić 29 (11 sk, 6 as). Nisu igrali: Veljović, Ilić i Glišović. Trener: Igor Todorović.

KK SVETI ĐORĐE: Đokić 6 (7 as), Krstanović 8, Latinović 10, Škripac 5, Vulin 2, Stanić 8, Tomić 15 (10 sk), Gombar 13, Pavlović 6 (7 sk). Trener: Nenad Vignjević.

Comments powered by CComment