Gruja Petrol

Košarkaški klub Sveti Đorđe ima najbolju mušku selekciju u Vojvodini!

Novo veliko priznanje za košarkaski klub Sveti Đorđe, Košarkaški Savez Vojvodine proglasio je klub iz Žitišta za najbolji seniorski klub u Vojvodini za 2019. godinu!

Finale Kupa Vojvodine, finale Kupa Srbije, finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, prvo mesto i plaman u Savezni rang takmičenja, sve ostvareno u jednoj godini presedan je nezabeležen u sportu ostvaren od kluba iz republičkog takmičenja.

Neverovatna medijska promocija koja je stavila Žitište na sve naslovne strane štampanih i elektronskih medija na kraju godine kulminirala je ogromnim priznanjem koje je uručeno podpredsedniku kluba Dušanu Bokunu od strane KSV sa kojim se ponosi cela Opština Žitište. Sveti Đorđe koji svoje utakmice zbog nedostatka adekvatne hale za takmičenje, svoje utakmice igra u Banatskom Karađorđevu i grčevito se bori da ostvari cilj a to je opstanak u Saveznom rangu takmičenja.

košarkaški klub sveti đorđe
 – Hendikep nam je što, kao domaćini, igramo u Banatskom Karađorđevu, jer nijedna sala u Žitištu ne zadovoljava ligaške standarde. Nadamo se da će se to promeniti, jer bi kroz odobreni projekat trebalo da se napravi hala dostojna ligaških takmičenja. Igrači su nam uglavnom Zrenjaninci, ali imamo i po jednog Novosađanina, Futožanina i Kikinđanina – navodi Bokun.

 U klubu misle i na podmladak.

 – Imamo školu košarke i to nam je, u stvari, juniorska selekcija, do 15 godina. Iako nemamo previše para, trudimo se da kroz školu košarke regrutujemo buduće prvotimce ali i zainteresujemo mlade iz Žitišta i okolnih sela za ovaj lep sport – ističe Bokun.

košarkaški klub sveti đorđe

Comments powered by CComment