Gruja Petrol

Održano opštinsko prvenstvo u košarci

U sali OŠ „Sveti Sava” 8. novembra 2019. godine u Žitištu, u organizaciji Sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom opštine Žitište, održano je Opštinsko prvenstvo u košarci za devojčice i dečake osnovnih škola.

Na takmičenju je učestvovalo sedam ekipa, tri u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji. OŠ „Nikola Tesla“ Banatsko Karađorđevo, OŠ „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac i OŠ „Sveti Sava“ Žitište. Ove tri škola imale su ekipe i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, dok je OŠ “Petar Kočić” Čestereg imao ekipu samo u muškoj konkurenciji.

Najuspešnija ekipa u ženskoj konkurenciji bila je ekipa OŠ „Sveti Sava“ Žitište, druge su bile devojčice iz OŠ “Nikola Tesla” Banatsko Karađorđevo, dok su treće bile učenice OŠ ”Aleksa Šantić” iz Ravnog Topolovca.

Kod dečaka prvi su bili učenici OŠ „Sveti Sava“ Žitište, drugi su bili dečaci iz Banatskog Karađorđeva, dok su treći bili dečaci iz Česterega.

Devojčice i dečaci iz Žitišta obezbedili su prolaz na Okružno prvenstvo koje će se održati u Žitištu 14. novembra 2019. godine.

Sportski savez Opštine Žitište je za ovo takmičenje obezbedio medalje i diplome, užinu, osvežavajuće napitke, zdravstvenu zaštitu i profesionalne sudije Okružnog košarkaškog saveza.

Sve utakmice sudile su košarkaške sudije Okružnog košarkaškog saveza Đorđe Paunov i Momir Vojnov, dok je za zapisničkim stolom bio Milan Mijatov.

Medalje i diplome za najbolje dodelila je Snežana Majkić direktorica Osnovne škole “Sveti Sava” Žitište.

Comments powered by CComment