Gruja Petrol

Mladi karatisti nove sportske nade opštine Žitište

Karate klubovi "Yuko Žitište" i "Karađorđevo" koji rade od 2018. godine u Banatskom Dvoru i Banatskom Karađorđevu za kratko vreme postigli su zapažene rezultate i privukli veliki broj mališana koji svakodnevno treniraju.

U ovim mestima karateom se bavi oko 60 dece od uzrasta od 4-18 godina a sami treninzi su prilagođeni uzrastu dece. Najmlađi su u školici sporta, i sa njima se radi na motorici, koordinaciji pokreta, igraju se, uče disciplini, obavezama, druženju...

Sa starijim vežbacima se rade treninzi karatea, i tu treninzi intnezivniji i zanimljiviji. Rade se sportske borbe što znaci da nema kontakta, dok se kate uče se ručne i nožne tehnike.

"Mi u klubu imamo dosta talentovane dece koja osvajaju medalje na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Posebno bi izdvojio našu Danilu Martinović koja je osvojila prvo mesto na prvenstvu Evrope (Bar - Crna Gora) i drugo mesto na Svetskom prvenstvu (Karlove Vari - Češka). - istakao je trener Danko Đokić.

Treninzi se održavaju sredom i subotom od 17:30 časova u školskoj sali u Banatskom Dvoru i od 19:00 časova u školskoj sali u Banatskom Karađorđevu. Svi zainteresovani mogu da dođu na treninge i probaju.

Telefon za informacije 0691338474

 

Comments powered by CComment