Gruja Petrol

Žitište - Festival cveća i sporta

Realizujući Operativni plan aktivnosti Sportski savez opštine Žitište je i ove godine obeležio Svetski dan životne sredine (5. jun) koji se obeležava u celom svetu. Već 17 godina organizujemo manifestaciju pod nazivom „Festival cveća i sporta“.

Sportsko, zabavna i edukativna akcija i ove godine organizovana je u Žitištu u sali OŠ „Sveti Sava“, na žalost kiša i oblaci nam su dozvolili da sa najmlađim sportskim prijateljima današnji dan provedemo na trgu .

I ove godine na manifestaciji učestvovalo je preko sto devojčica i dečaka OŠ „Sveti Sava“ i izdvojena odeljenja iz Torka „Đorđe Kožbuk“, Ravnog Topolovca „Aleksa Šantić“ i Banatskog Dvora „Đura Jakšić“.

Svetski dan životne sredine obeležena je dobro poznatim sloganom „Kulturni i fini – brinu o okolini“.

Posebnu podršku ovoj manifestaciji dali su i naši najmlađi sportski prijatelji, polaznici predškolske ustanove „Desanka Maksimović“ sa svojim vapitačicama koji su na početku prikazali svoju tačku „Polka“ i predivnim recitacijama Lee Sekošan „Ljubomorno voće“, Katarine Katić „Ovog carstva mališani“ i Rajković Petre „Maca svađalica“.

Učenici OŠ „Đura Jakšić“ iz Banatskog Dvora svoju školu predstavili su plesnom tačkom „Nek svud ljubav sja“. Potom su se redom predstavljali učenici OŠ „Aleksa Šantić“ plesnom tačkom „ Nova deca“, a osnovci OŠ „Đorđe Košbuk ritmičkom tačkom „Ljubav“ .Učenici OŠ „Sveti Sava“ su se predstavili muzičkim nastupom učenika koji su frulicama dočarali lepotu ljubavi melodijama „Blista blistaj zvezdo mala“ i „Rosa plete ruse kose“. Ana Meng recitacijom „Kulturni i fini brinu o okolini“ završila je prvi deo kulturne manifestacije.

Manifestacija ima i takmičarski karakter jer se na njoj sprovodi i takmičenje u savlađivanju prepreka „Male olimpijske igre“ na kojima učestvuju pobednici u svojim školama.

Comments powered by CComment