Gruja Petrol

Banatski Dvor: Održano finale Pikado lige 2019

U Banatskom Dvoru, 25. maja 2019. godine održano je finale "Pikado Lige 2019". Na programu su bili mečevi za treće mesto, finalno takmičenje u pojedinačnoj konkureniciji i na kraju veliko finale, borba za najbolju ekipu u opštini Žitište.

U meču za treće mesto strelice su ukrstile DZNOT “Buzavirag” iz Novog Itebeja i UŽ “Vidovdan” iz Banatskog Karađorđeva. Bolja je bila ekipa iz Novog Itebeja i pobedila rezultatom 324:290.

Nakon borbe za treče mesto usledilo je finalno takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji. Po jedna najbolja takmičarka iz svake ekipe borila se za naslov pojedinačne pobednice. Bolje od ostalih bile su Jelena Čikoš iz Banatskog Dvora, koja je osvojila treće mesto, Slobodanka Jeftić iz Srpskog Itebeja je osvojila drugo mesto, a najpreciznija je bila Mirjana Vukmanović iz Torka koja je osvojila prvo mesto.

U velikom finalu sastale su se ekipe UŽ “Dvorčanke” iz Banatskog Dvora i KŽ “Zavičaj” iz Ravnog Topolovca. Bolje i preciznije bile su dvorčanke koje su uspele da odbrane titulu osvojenu prošle godine. Topolovčanke su morale da se zadovolje drugim mestom. Rezultat 345:289.

Dame iz naše opštine su još jednom pokazale da vole da se takmiče, da im je pobeda važna i da podržavaju rad Sportskog saveza. Sportski savez opštine Žitište obezbedio je sve što je bilo potrebno za organizaciju Pikado lige i još jednom pokazao da vodi računa o rekreativnom sportu. Sve ekipe i sve dame su već spremne za učešće na rekreativnim igrama „RIO 2019“.

 

Comments powered by CComment